Spring til indhold

Børnebos Fysiske rammer

Børnebo er navnet på vores dejlige og hyggelige lille sted, hvor vi holder til .

Bygningen er en gammel lærebolig, og ligner ikke en almindelig børnehave, hvilket har sin charme og hyggelige atmosfære. Huset har flere legerum, to toiletter, køkken, værksted og garderobe med indgang i kælderen.

Legepladsen

Vores legeplads er meget brugt.
Om formiddagen er det valgfrit om man vil lege ude eller inde, men om eftermiddagen er vi altid på legepladsen og lege.

På legepladsen har vi en stor sandkasse, masser af cykler, et klatrestativ og meget andet.

Nærmiljø

Vi går ofte tur i byen og kommer forbi lidt af hvert, det kan være;

Dagli’ Brugsen, kroen, kirken eller kælkebakken og møder vi

nogen på vores vej, er der altid tid til en lille sludder.

Skoven

Vi går som udgangspunkt i skoven en dag ugentligt, det er om torsdagen, hvis vejret og omstændighederne tillader det. Disse skovdage prioriteres højt, også når det er dårligt vejr. Ofte er vejret ikke så slemt, når vi først er ude i det og inde mellem træerne er der ofte læ for både blæst og regn.

Vi holder til ved ’Den gamle sportsplads’ lidt nord for Lyne. Her har Borgerforeningen bygget bålhytte, shelters, tarzanbane og sat et muldtoilet op. Forældre har ført vand- og strømledning ud i skoven. Børnebo råder over en ’klovnevogn’ (skurvogn), hvor der kan sættes varme på, så der er lunt til sovebørn og til at få skiftet ble.

 Som udgangspunkt er vi i skoven hele dagen. Vi går fra Børnebo ca. 8.00 og bliver i skoven til børnene er hentet derude. Med så mange timer udendørs, er det vigtigt at børnenes udetøj er svarende til årstiden.

I løbet af året har vi to skovuger, hvor vi åbner og lukker i skoven. Denne uge har vi et gennemgående tema, vi arbejder med; det kan være ’smag på naturen’, ’nye og gamle lege i skoven’ og noget helt tredje. I 2015 havde vi emnet vores sanser

Vi laver ofte eftermiddagsmad over bål i skoven.