Spring til indhold

Skoven

Over året bruger vi skoven forskelligt. Vi har hele skovdage, hvor vi åbner og lukker i skoven, vi har skov uger, hvor vi kun er i skoven. Når kulden melder sig, går vi derud efter frugten, spiser madpakkerne der ude og går hjem til eftermiddagsmaden.

I skoven findes der mange ting man kan blive inspireret af og være nysgerrige på. Vi finder mange planter og dyrearter vi slår op og får tjek på. Vi finder ud af, at har bænkebideren en pose under maven er det en hun, som bærer sine æg i posen.

Skoven taler til vores fantasi, vi har fundet forstenede skovtrolde, trolde sværd, troldehuler, sørøvere, krokodiller mm.

Børnene får prøvet kræfter med deres motorik, de svinger sig i grene, klatrer, går balance og igennem en næsten ufremkommelig skovbund på vores ture.

Vi smager på de spiselige planter, vi følger naturens gang, ser haletudse æg blive til haletudser og småfrøer, men oplever også fauna skiftet igennem årstiderne.

Vi laver bål og holder varmen ved det, men laver også hygge ting som snobrød mm på bålet.

 

Vi har i skoven en skurvogn ”klovnevognen”, samt et toilethus. Der er desuden en bålhytte, shelters, et skib og sandkasse udover en masse træer, dyr og planter. Vi har nogle få legesager, cykler, tegneting, save, skrælleknive og snitte knive.